Käytettyjen öljyjen kierrätys

Noudamme ja käsittelemme maksutta hyväkuntoiset kirkkaat ja mustat voiteluöljyt. Öljyt kierrätetään takaisin teollisuuden käyttöön voiteluöljynä.

Käytetyt öljyt kiertoon veloituksetta

Käytettyjen öljyjen puhdistaminen ja uudelleenkäyttö ovat teollisen jätteen parasta hyödyntämistä, käyttöä alkuperäistä vastaavaan tarkoitukseen.

Öljyjen uudistamisen, regeneroinnin, ja sitä kautta materiaalihyötykäytön edellytys on, että erilaatuiset öljyjätteet pidetään erillään. Kun eri öljylaadut kerätään erilleen, säästyy prosessoinnissa energiaa ja tuotteen hiilijalanjälki pienenee. Näin säästetään luonnonvaroja ja saavutetaan kustannussäästöjä.

Regenerointi on paras mahdollinen tapa kierrättää voiteluöljyt. Sivutuotteena syntyvä bitumi hyödynnetään asfaltin ja kattohuovan valmistuksessa ja öljyyn sitoutuneet polttoaineet teollisuuden polttoaineina. Prosessin ainoa jäte on öljyyn sitoutunut vesi.

Öljyjätteet jaotellaan

  • käytettyihin ”kirkkaisiin” eli noettomiin voiteluöljyihin,
  • käytettyihin ”mustiin” voiteluöljyihin sekä
  • kasviöljyihin.

Tilatessasi käytettyjen öljyjen noudon Fortumiltä voit olla varma, että öljyt ohjautuvat turvalliseen käsittelyyn ja uusiokäyttöön. Pitkä kokemuksemme alalla takaa sen, että palvelu toimii sovitusti ja ammattitaitoisesti!

Syntyykö toiminnassasi käytettyjä öljyjä, jotka haluat kustannustehokkaasti ja ympäristömyötäisesti kiertoon? Ota yhteyttä!