Ekokemin toimitusjohtaja vaihtuu Fortumin ostettua yhtiön

5.9.2016

Ekokemin toimitusjohtaja vaihtuu Fortumin ostettua yhtiön

Fortum tiedotti 31.8.2016, että Ekokemin osto on saatu päätökseen. Ekokem integroidaan osaksi Fortum-konsernin City Solutions -divisioonaa omana liiketoimintayksikkönään elokuun lopusta alkaen.

Yrityskaupan seurauksena ja huomioiden alkava integraatioprosessi Karri Kaitue on päättänyt toimitusjohtajasopimuksen mukaisesti jättää Ekokemin toimitusjohtajan tehtävät syyskuun lopussa. Osapuolten kesken on sovittu, että Karri Kaitue on käytettävissä vuoden 2017 maaliskuun loppuun asti ja tukee Ekokemin integraatiota Fortum-konserniin. Ekokemin hallitus on nimittänyt yhtiön sisältä Jani Lösösen, tällä hetkellä Senior Vice President, Commercial, uudeksi toimitusjohtajaksi 1.10.2016 alkaen.

Karri Kaitue toteaa: ”Minulla on ollut etuoikeus toimia Ekokemin palveluksessa ensin hallituksen jäsenenä ja sitten toimitusjohtajana. Ekokem on loistava esimerkki siitä, miten menestyksekästä liiketoimintaa on mahdollista tehdä kestävällä tavalla ja kiertotaloutta edistäen. Yhtiö on kehittynyt nopeasti ja muuttanut muotoaan viime vuosina. Ekokemin kasvu voi nyt jatkua osana Fortumia laajempien voimavarojen tuella. Olen ylpeä saavutuksistamme ja haluan kiittää koko organisaatiota poikkeuksellisesta sitoutumisesta ja hyvästä työstä.”

Fortumin City Solutions -divisioonan johtaja Markus Rauramo: “Karri on tehnyt Ekokemissä hyvää työtä. Hän on rakentanut vahvan ja erittäin sitoutuneen johtoryhmän, jonka kanssa hän on kasvattanut yhtiötä, kehittänyt sen ainutlaatuista tarjontaa ja rakentanut sille hyvän maineen tuhansien asiakkaiden keskuudessa eri puolilla maailmaa. Arvostan henkilökohtaisesti Karrin työtä ja olen kiitollinen siitä, että hän on valmis auttamaan meitä integraatioprosessin alkuvaiheissa.”

Lisätietoja

Hanna Masala, SVP, strategy and communications, Ekokem, puh. 010 7551 110

 

Taustatietoja:

Fortum

Fortumin visio on olla puhtaan energian edelläkävijä. Fortum toimittaa asiakkailleen sähköä, lämpöä ja jäähdytystä sekä muita energiaratkaisuja. Tärkeimmät markkina-alueet ovat Pohjoismaat, Baltian maat, Venäjä, Puola ja Intia. Vuonna 2015 Fortumin palveluksessa oli noin 8 000 energia-alan asiantuntijaa ja liikevaihto oli 3,5 miljardia euroa. Fortum Oyj:n osake noteerataan Nasdaq Helsingissä.

Ekokem

Ekokem on yksi Pohjoismaiden johtavista kiertotalousyhtiöistä, joka tarjoaa ympäristönhuollon ja materiaalitehokkuuden palveluja. Ekokem operoi Pohjoismaiden johtavia vaarallisen jätteen käsittelylaitoksia ja tarjoaa erikoistunutta ympäristönhuollon osaamistaan asiakkailleen laajalla rintamalla. Yhtiön tarkoituksena on luoda arvoa parantamalla asiakkaittensa materiaali- ja energiatehokkuutta. Ekokem tarjoaa kierrätys-, hyötykäyttö- ja loppusijoitusratkaisuja sekä maaperänkunnostuksen ja ympäristörakentamisen palveluja. Ekokem on jo yli 35 vuoden ajan myötävaikuttanut luonnonvarojen säästämiseen ja kiertotalouden edistämiseen.